lauantai 10. marraskuuta 2012

Punsselit


Kuviot: Suora viiva, teräväpiste (piirtopuikko), lähes pyöreä.
Viimeviikon keskiviikkona (31.10.) sain valmiiksi nämä kolme punsselia. Tehtävänä oli tehdä terästangosta kolme n. 10 cm pituista punsselia joiden kuviointipäät tuli olla erilaiset. 

Yhtenä päivänä kerkesin sahaamaan tangosta nuo 3 pätkää kaiken muun säätämisen ohella ja viimeviikon keskiviikkona tein kaiken muun mitä pitikin tehdä valmiiksi asti. 

Sahaamisen jälkeen muotoilin nauhahiomakoneella molemmat päät, sen jälkeen tasoitin hieman noita tasaisia päitä toisella hiomakoneella jonka jälkeen kiillotin ja hion vielä kumilaikalla, joka oli kylläkin koko ajan tukossa. 

Sitten kuumensin ohjeiden
mukaan molemmat päät, jotta ne kestävät vasaralla lyömistä ja hopean muokkaamista. Sitten kiillotin vielä kiillotuskoneella ja vielä sen jälkeen todella hienojakoisella hiomapaperilla ja kuvista voi nähdä lopputuloksen.
  
Poltin sormeni melkein lähes jokaisessa vaiheessa, sillä työstämisen erivaiheissa punsselit kuumenevat aikalailla. Varsinkin nauhahiomakone aiheuttaa teräksen kuumenemista kiitettävästi ja silloin ei kannata koskea vasta työstettyyn päähän paljain sormin...Kuvat (myös kollaasien kuvat) itse otettuja jarjestemäkameralla; Canon EOS 550D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti